9 Ocak 2007 Salı

Kale Kuşatması GEYiK GEZEGENİ'nde İzlenir


Hava, kuşatma yapmaya oldukça müsait. Yan hakemler kale ağlarını kontrol ediyorlar. Savaşçılar sahadaki yerlerini aldı. Komutan saatine bakıyor... ve Kerevizlilerin başlama atışıyla kuşatma başladı sayın seyirciler.

"Dıpppssss... Savaşın ve savaşçının dostu Fıratpen iyi seyirler diler."

Kerevizliler kuşatmaya atak başladılar, ne diyorsunuz sayın Ömer Dingil?
-Bu kaleyi almaları gerektiğinin farkındalar. Bu da ataklarına yansıyor zaten. Kerevizlilerin komutanı Alex Ferguson atak kuşatmayı seven bir komutan zaten. Önceden çalıştırdığı ordularda da presi ve atağı seven bir profil çiziyordu.
Profilini çizerim lan senin, Dingil. Nihohhoo... Evet sayın seyirciler, kuşatmanın 20. dakikasındayız. Savaş, genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçiyor. Ordular birbirlerini tartıyorlar. Balta Şövalyeleri kuşatmanın ilk dakikalarında defansif bir savaş sergiliyor. O da ne?! Kerevizli Antuan, Balta Şövalyesi Frederik'in kafasını kopardı sayın seyirciler.


Savaş şimdi Kerevizlilerin kullanacağı serbest atışla başlayacak. Topun gerisinde, vuran topların usta ayağı, Kerevizlilerin Brezilya'dan transferi 'Roberto de Gomer de Gommez de' var. Kaleye olan uzaklığı yaklaşık olarak 240 adım, Kaleci Oluver Kaan barajın yerini ayarlamaya çalışıyor. Surların üzerinde 150 kişilik bir baraj oluşturuldu. Barajdakiler biraz tırstı gibi sayın seyirciler, baraj 200 adıma çekiliyor. Roberto iyice gerildi, çok gergin kendisi, evet. Vurdu, top barajdan döndü; gelişine bir vuruş daha; top dışarıda. Bu arada barajdan bir 20-30 kişi de telef oldu sayın seyirciler. Kaleci Kaan kale atışını kullandı, rakip yarı sahanın ortalarına kadar gelen top 10 kişiyi savaştan düşürdü. Balta Şövalyelerinin komutanı Fatih Kerim savaşa genç savaşçı mangasını alıyor. Ne diyorsunuz sayın Dingil?
-Ne diyim, Kerim genç savaşçılara önem veren bir komutan. Ama tecrübesiz oldukları çok açık, baksana lan biri miğferini ve zırhını ters takmış, biri de mızrağı ters tutuyor. Nihohoho...
Kolaysa sen çık sahaya savaş da görelim Dingil. İşkembeden atmak kolay tabii anasını satayım. Evet sayın seyirciler, Kerevizliler yeni bir atak hazırlığında. 40-50 kişilik bir grup elinde koçbaşı ile orta sahayı geçti, kaleye doğru ilerliyorlar.
-Anaa! Koçbaşı değil lan o. Koç daşağı şeklinde yapmışlar.
Aa evet lan! Buna psikolojik savaş diyebilir miyiz sayın Dingil.
-Diyebiliriz. Aha bak, daşak geçti... kapıdan. Ceza sahasına girdiler. Vurursa gol olur. Ahh! Kaçtı.
Kerevizlilerin daha çok adamla saldırması gerekiyor gibi, değil mi lan Dingil?
-Kesinlikle haklısın. Böyle doldur-boşaltla bir yere varacaklarını sanmıyorum. Topa iyi vuran savaşçıları var, kaleyi uzaktan yoklamaları lazım.
Yok lamanın nalı! Kaleci Kaan yer mi oralardan hocam?! Aha uzaktan vurdu De Souza, Kaleci Kaan'ın kapattığı köşeye vurdu işte... Kaleci Kaan gitti, taşlarla kapattı köşeyi iyice; top şimdi Kaleci Kaan'da. Topu 6 saniye içinde elinden çıkarması lazım, elinde patlamasın lan salağın! Nihohohoh... Balta Şövalyeleri surlardan sahaya konfeti atıyor sayın seyirciler. Yok be, konfeti değilmiş, jilet atıyorlar. Komutan savaşa ara veriyor, sahaya atılan jiletlerin temizlenmesini istiyor. 4. Komutanına işaret veriyor; anons yapılacak sayın seyirciler.
"Sayın Balta Şövalyeleri, ordunuzun kalesinin kapanmaması için sahaya yabancı cisim atmayınız. Jilet ne a.k.? Bu zamanda jilet mi olur lan?!"
Evet savaş tekrar başladı sayın seyirciler. Başlama vuruşundan itibaren benim saatime göre 3,5 saat geçti. Şu ana kadar ortaya konulan savaş için ne diyorsunuz sayın Dingil?
-Savaş oldukça tempolu yapılıyor. Kerevizlilerde yorgunluk emareleri görüyorum.
Sen hiç emare çektirdin mi?
-Ha?
Zzzzzttt! Anadolu Hisarı.

Bzzzttt... (Osmanlı İbriği görüntüsü)
Sayın seyirciler, teknik bir arızadan dolayı Balkanlarla bağlantımız kesildi. İstanbul'daki stüdyomuzdan size yardımcı olmaya çalışacağım. Birkaç hafta sonra görüşürüz.